Close
en_imagetext
Premier: 2023. June 13.
Trafó House of Contemporary ArtsKedves Közönségünk, szeretnénk együtt búcsúzni veletek!
Kedves munkatársak, akik kicsit vagy nagyot, de hozzátettetek a Tünethez az elmúlt 20 évben!Szeretnénk veletek is együtt lenni, köszönetet mondani, egy közös emlék-fényképet csinálni, amin mindannyian együtt vagyunk!
Igyekszünk mindenkit elérni, de köszönjük, ha segítenek ebben!
Kedves független szakmabeliek, pályatársak!
Örülnénk, ha ti is ott lennétek, együtt jártunk ezen a rögös úton!
Tíz éves születésnapi fesztiválra ezt írtuk: Idén korszakot zárunk, és a jövő titka, hogy nyitunk-e újat. Kérdés, hogy lesz-e tér kívül és lesz-e akarat belül a megnyilatkozásra.
Most sem mondhatunk mást.


A Tünet Együttes 2023. június 13-án határozatlan időre hibernálja magát. Ezzel az évaddal lezárul egy korszak, és elbúcsúztatjuk a repertoárunkat és ezt a húsz évet.  


A búcsú performansz június 13-án este lesz a Trafóban, ahol 6-tól Trafó-szerte kiállítások, tárgy-installációk, film- és diavetítések várnak. Este 8-kor pedig a nagyteremben veszi kezdetét egy sírva-nevetős szeánsz sok-sok vendéggel, fontos jelenettel, improvizációval, aminek a végén… igen. Majd pedig tánc, ameddig csak bírjuk.


Nélkülük nem lehetett volna ez az este, köszönet nekik:

Lakos Fanninak, aki az utolsó héten beugrott produkciós asszisztensnek, és ha ő nincs, hát minden összemolott volna.
Somos Katónak, aki az installációs tér kialakításáért felelt,
az önkénteseknek, Sipos Dániel, Varga Csaba, Makány Márta, Márton Gábor Csaba, akik segítettek pakolni azt a rengeteg cuccot a Jurányiból a Trafóba és vissza, és segítettek újjászületni az arra vállalkozóknak az installációs térben.
Czakó Máténak, Gőz Istvánnak, Szász Dánielnek és Valcz Péternek, akik azon túl, hogy művészként voltak jelen a Tünet életében és a Búcsún is, betöltötték a díszítők, a pakolóemberek, a szerelők, a raktárfelügyelők, a kosztümösök, a hang- és videótechnikusok, produkciós asszisztensek szerepköreit is. Paulik Móninak, aki a kommunikációért felelt, és e mellett bármiben segített.
Dézsi Katának, aki  egy nap beépítéssel képes volt ennek a monumentális estének a fényeit létrehozni és levilágítani, Makkai Jánosnak, aki a hangosításért felelt,
Kertész Andrásnak, aki az összes adminisztratív háttérmunkán túl, ha kellett, szárazjégért rohangált.
Tamás Dorkának, aki fáradhatatlanul a sajtóban vitte hírét az eseménynek
és a Trafó munkatársainak.

A Tünet Búcsú fellépői:
Czakó Máté, Dányi Viktória, Dózsa Ákos, Furulyás Dóra, Góbi Rita, Gőz István, Jarovinszkij Vera, Kántor Kata, Kelemen Patrik, Mezei Ildikó, Nagy Csilla, Oláh Balázs, Peer Krisztián, Réti Anna, Szabó Réka, Szabó Veronika, Szandtner Anna, Szász Dániel, Vadas Tamara, Váczi Dániel, Valcz Péter, Vass Imre, Virág Melinda, Zambrzycki Ádám

Állandó zenekar:
Csizmás András, Fenyvesi Márton, G. Szabó Hunor, Márkos Albert

Dézsi Kata - fény
Makkai Jancsi - hang
Samu Bence - videó
Károlyi Balázs - paróka
Varga Vince - DJ